Bli en kung på Google genom att utnyttja de bästa tipsen och tjänsterna. Följande tips låter dig utnyttja Googles tjänster på bästa sätt och samtidigt skydda dig mot illvilliga kakor och profilbaserade annonser.

Privata sökningar

startpage

Vill du använda Google men inte att företaget ska registrera din ip-adress och lagra kakor på din dator finns det en tjänst som heter Startpage. Startpage kan närmast beskrivas som ett skal som lägger sig ovanpå Googles söktjänst utan att avslöja vem du är för Google. Vill du inte använda Google alls finns även söktjänsten DuckDuckGo som samlar in sökresultat från en rad söktjänster utom Google.

Stoppa spårningar

https://disconnect.me/tools
Det är inte bara på Googles söktjänst du registreras och en massa uppgifter samlas in om dina intressen. Alla webbplatser som använder Googles annonser agerar även som insamlingspunkter som spårar din framfart på nätet. En lösning för att stoppa spårning från både Google och andra annonsnätverk är insticksprogrammet Disconnect. Insticksprogrammet finns för de flesta webbläsare och kan även blockera spårning från Facebook och Twitter.

Starta Chrome i privat läge - alltid

Vill du alltid köra i Chrome i privat läge finns det litet knep för att fixa det. Skapa först en genväg till Chrome på skrivbordet i Windows. Högerklicka sedan på genvägen och välj egenskaper. I fältet som heter ”Mål” lägg till följande text i slutet på den raden:

-incognito

Se till att det är ett mellanslag mellan den sista apostrofen på den existerande texten i rutan och texten ovan. Klicka sedan på Ok för att spara. Nu startas Chrome i privat läge varje gång du dubbelklicka på genvägen.

Sida 1 / 3

Innehållsförteckning