Har du startat ett företag? Arbetar du i en förening? Eller skulle du bara behöva en symbol för din familj? Att skaffa en professionell logotyp är dyrt, men det finns både gratisalternativ - och sådana där du betalar några dollar.

Logomakr väljer du en bild från sajtens inbyggda bibliotek och kompletterar med lite text. Resultatet sparar du som en bildfil på hårddisken. Du använder den utan kostnad och behöver inte ens registrera dig.
Surfa till www.logomakr.com


Logotype Creator fungerar lite annorlunda. Du skriver in ett namn så omvandlas bokstäverna till en logotyp. Du får flera olika val och några av dem är gratis medan andra kostar pengar. Oavsett vilket du väljer måste du registrera dig för att kunna spara din logotyp.
Surfa till www.logotypecreator.com


Logaster har ungefär samma upplägg som Logotype Creator. Till skillnad från konkurrenterna finns den dock sedan en tid tillbaka i en svensk version. Vissa menyval är dock fortfarande på engelska.
Surfa till www.logaster.com/sv


Logojoy

Logojoy lovar bättre resultat tack vare artificiell intelligens. Skriv det namn som du vill förvandla till en logga, ange några nyckelord som den ska spegla och stil och färg så skapar systemet förslag på ett antal logotyper. För att se förslagen måste du registrera dig som användare, vilket är gratis. Vill du använda din logga måste du däremot betala.


Föredrar du att använda mobilen eller surfplattan finns Designevo, som förutom sajt även har en app. Använd den gratis och spara din logga som en fil. Vill du ha högre upplösning och fler mallar kostar det pengar.
Ladda hem Designevo för Android
Ladda hem Designevo för IOS
Surfa till www.designevo.com