Tidigare i vintras testade vi MSI GT70, vilket var den då mest kraftfulla bärbara speldator vi lyckats lägga vantarna på. Asus svar heter G75VX, och är en till det yttre precis lika maffig dator.

Den är som mest 4 centimeter tjock och väger 4,5 kilo. Här är det lite mer konservativa färger som gäller, men fortfarande klassiskt småkantigt gamer-stuk på formen. G75V är helt i svart, med en blandning av gummi, metall och plast. Baktill sitter ett rejält fläktutblås och på sidorna hittar vi gott om externa portar, som fyra usb 3 och en thunderbolt, samt, blu-rayläsare.

Skärmen är en 1080p full hd med ljusstark panel i gammal tn-teknik. Så länge det bara är du framför skärmen är de låga betraktningsvinklarna inget större problem, och tack vare ovanligt hög ljusstyrka kan du få en god spelupplevelse även i ett väl upplyst rum. Skärmen har 3d-stöd med inbyggd sändare för synkning med Nvidias 3d-glasögon bredvid webbkameran. Du får med ett par 3d Vision-glasögon.

Asus G75VX-CV044H
G75VX har rejäla yttermått men lyckas med stiligt formspråk se riktigt elegant ut när vi öppnar den.

Asus får också pluspoäng för väldigt kraftfulla, om än inte särskilt finessrika högtalare. Det är rejält tryck i basen med en inbyggd subwoofer på datorns undersida. Som de flesta nya datorer kör den Windows 8. Tyvärr utan pekskärm, så du får nöja dig med musplattegester som extra hjälp. Men vem har en sådan här dator i väskan utan att också packa ned en extern mus?

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning