Kollegorna på M3 tog en titt på Aspire S7 på IFA-mässan i höstas. Första intrycket var just av den fina designen, och då imponerade den stort.

Aspire S7 från Acer hör till höjden av lyx just nu när det gäller ultrabook-pc. En extra slimmad 13-tummare med det där lilla extra i specifikationsväg och lika delar fokus på bärbarhet och en exklusiv design, och en rejäl prislapp. Närmsta konkurrenten är nog Asus Zenbook Prime (och ännu mer kommande Zenbook Touch). Den har Core i7-processor där standard är Core i5. 256 GB ssd där konkurrenterna kör på med 128 GB, och sist men inte minst full HD-skärm med ljusstark ips-panel.

Chassit är en blandning av aluminium och kompositer, med ett pianoblankt vitt lock och bara 1,3 centimeter tunn hopfälld. Chassit har lite märkligt vassa kanter runtom som kan bli irriterande att hålla i eller vila händerna mot vid jobb för vissa användare, det beror lite på din arbetsställning. Men utseendemässigt är det både stiilfullt och uppfriskande annorlunda.

Acer Aspire S7 391-73514g

Acer Aspire S7 391-73514g

Tunn, snygg, lätt, snabb, modern, stadigt byggd. Aspire S7 hade på pappret alla förutsättningar att vara hur bra som helst.

Supersnabb ssd
På andra sätt ät det en återgång till det traditionella. Till skillnad från föregångaren Aspire S5 som hade externa anslutningar i en utfällbar lucka baktill sitter de på S7 på sidorna. Många är de dock inte. Två usb, en hdmi och en hörlursutgång är alt man får – Acer har denna gång övergett S5-ans Thunderbolt.

Prestanda är bland det bättre vi sett i en ultrabook. Som sagt sitter här en snäppet bättre processor än i de flesta konkurrenters datorer, men den mest påtagliga fördelen är lagringen. Här hittar vi nämligen en både stor och ovanligt snabb ssd, i själva verket två 128 gigabytes ssd:er i raid0-koppling

Det här är en lösning vi sett på en handfull nyare bärbara och resultatet är grymt imponerande – läshastigheter på nästan en hel gigabyte i sekunden. Raid0 kan innebära en viss risk eftersom rela systemet kollapsar om en av de två diskarna går sönder, så en bra backuplösning är nog att rekommendera. Det borde du ha i alla fall, oavsett dator.

Och som vi redan sagt, skärmen är i toppklass och ett enormt lyft från Aspire S5. Färgstark, ljusstark, med bra betraktningsvinklel och touchfunktion bakom Gorilla-glas.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Acer Aspire S7-391-73514G25aws (NX.M3EEG.004)

Bästa pris just nu: 15015 kr