Taiwanesiska HTC har tidigare uppgett att nya HTC One kommer att släppas globalt i mars. I dag meddelade företaget emellertid att släppet blir försenat och kommer att ske i april.

– Vi kommer att börja ta emot förhandsbeställningar i slutet av mars på vissa marknader och ytterligare marknader när vi närmar oss april, skriver HTC till IDG News.

HTCs uttalande kommer efter att den brittiska återförsäljaren Clove Technology uppgav i ett blogginlägg att HTC One anländer först den 29 mars, två veckor efter det planerade släppet.

htc one

– Det är okänt vad som orsakat förseningen, men HTC One använder sig av avancerade komponenter som ofta finns i begränsade upplagor, säger Nicole Peng på analysföretaget Canalys.

Det är inte första gången HTC missat ett lanseringsdatum. Förra året försenades flera av företagets telefoner på grund av en patenttvist med Apple. HTC har även haft svårt att möta efterfrågan på HTC Butterfly som varit populär i bland annat Kina.

Analytiker tror att förseningen kan leda till att HTC One krockar med Samsungs Galaxy 4 som lanseras på fredag morgon svensk tid.

– HTC One kommer antagligen att krocka med Galaxy S4 och Samsung kommer säkerligen att dra igång en massiv reklamkampanj. Det kommer säkerligen att påverka HTC negativt, säger Nicole Peng.

HTC One använder en bildskärm på 4,7 tum som har en pixeltäthet på 468 pixlar per tum. Skalet är gjort i aluminium och kameran är en så kallad ultrapixel-kamera.