Google meddelade i onsdags att företaget kommer att lägga ned flera av sina tjänster, däribland rss-tjänsten Google Reader. Planerna har dock mötts av stor kritik från flera håll och nu försöker entusiaster sammanställa namnlistor för att stoppa Googles planer.

Webbplatsen Change.org hade efter endast 24 timmar lyckats då in 64 000 namnunderskrifter som vädjar till Google att behålla Reader. I skrivande stund har petitionen nästan 87 000 namnunderskrifter och målet är att få in totalt 100 000 underskrifter.

Dan Lewis på Sesame Street som ligger bakom petitionen uppmanar Google att ändra sina planer kring Reader.

– Google är ett stort företag med ett marknadsvärde som är större än många länders BNP. Visa oss att ni bryr er, ta inte död på Google Reader, skriver Dan Lewis i sin petition.

Förutom Dan Lewis petition har flera andra petitioner startats på Change.org som vardera har tusentals underskrifter. Även en webbplats med adressen keepgooglereader.com har lyckats samla in cirka 29 000 namnunderskrifter.

Google meddelade i onsdags att företaget kommer att lägga ned Google Reader den 1 juli. Beslutat uppges av Google vara baserat vara minskat användande av tjänsten. Google har ännu inte kommenterat användarnas reaktioner.

IDG News

Använder du Google Reader?
Just nu
50% 50%