Rykten kring en kommande uppdatering för Windows 8 som går under kodnamnet Windows Blue började cirkulera för flera månader sedan. Microsoft har dock inte uttalat sig officiellt om den kommande uppdateringen.

Företaget har dock gjort några missar som gett eld till ryktena. I både jobbannonser och intervjuer har Windows Blue nämnts. Kulmen nåddes i helgen då en tidig testversion av Windows Blue läckte ut på nätet.

I ett blogginlägg i går bekräftade Microsofts kommunikationschef, Frank X. Shaw, för första gången att Windows Blue existerar.

– Med ett fantastiskt produktutbud på marknaden och med en klar vision om framtiden arbetar Microsofts chefer tillsammans kring våra framtida enheter och tjänster, en uppsättning planer som internt kallas ”Blue”, skriver Frank X. Shaw.

Han uppger dock inga detaljer kring Blue annat än att det handlar om en ny strategi kring Windows och Microsofts tjänster. Sannolikt kommer Microsoft att avslöja mer detaljer under utvecklarkonferensen Build 2013 som äger rum den 26 juni.

IDG News