Nya storlekar på brickor

windows blue brickor

I Windows 8 kan du välja mellan två storlekar på brickorna i startskärmen. I Windows Blue har du större frihet att anpassa storleken på brickorna med fyra olika storlekar.

Brickor håller sig på plats

brickor windows blueEn av de största frustrationerna i Windows 8 är hur lätt det är att flytta brickorna på startskärmen av misstag. Rör du muspekaren något samtidigt som du klickar på en bricka för en app, startas inte appen utan du zoomas ut så att du kan flytta den aktuella brickan till en annan plats på startskärmen. I Windows Blue måste du högerklicka på en bricka om du vill flytta den, något som minskar risken för att flytta dem av misstag.

Nya gester

Windows Blue erbjuder flera nya gester för att kontrollera det nya gränssnittet, speciellt på en pekskärm. Genom att svepa nedifrån upp på startskärmen visas alla installerade appar. Sveper nedifrån upp i det klassiska gränssnittet visas en dold app-meny.

Enklare göra personliga anpassningar

I Windows Blue är det enklare att anpassa utseendet efter din egen smak. I Windows 8 är det ganska komplicerat då inställningarna för att anpassa utseendet är gömt under en massa undermenyer. I Windows Blue finns inställningarna i snabbknappsfältet till höger på skärmen.

Enklare att dela skärmbilder

windows blue skärmbild

Under Dela-menyn finns det nu en möjlighet att ta en skärmbild av startskärmen eller den aktiva appen och skicka den via e-post eller någon annan kanal. En liten men väl så praktisk nyhet.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning