Kanex Medrive
Från framsidan är Medrive stilrent utformad och ser snygg ut på skrivbordet. Åtminstone tills du pluggar in diskar eller usb-pinnar i den. 

Kanex Medrive är en liten vit låda på som du kopplar in i din router och som du sedan ansluter en usb-hårddisk eller ett usb-minne till.

Eftersom Medrive stödjer webdav-protokollet kommer du åt lagringsenheten precis på samma sätt som om du kopplat in den direkt i datorn. Det här fungerar både för Mac och pc.

Kanex Medrive
Mini-usb-porten är till för att ansluta ström från en ac-adapter. En sådan ingår inte, men det fungerar med vilken mobilladdare som helst som du kan koppla in en vanlig mini-usb-sladd i.

Du kan också komma åt innehållet via en gratis app till Iphone och Ipad. Då kan du kopiera filer från enheten, lägga upp bilder och video från din IOS-enhet och strömma video och musik direkt från nätverksdisken. Iphone-appen har dock vissa stabilitetsproblem.

I usb-porten till höger kopplar du in en hårddisk eller ett usb-minne som du sedan kan dela på nätverket. Det går också att stoppa in en usb-hubb och koppla in fler än en disk.

Kanex Medrive
Med en app till IOS kan du även komma åt den via Iphone och Ipad, vilka annars inte har direkt stöd för protokollen Bonjour och Webdav. 

Egentligen är funktionerna i sig inget nytt, men Kanex Medrive gör denna delning av filer på nätverket superenkelt. Den passar därför bra för dig som är nyfiken på detta men avskräckts i tron att det är för krångligt.

Kanex Medrive
Tillverkare: Kanex, www.kanex.se
Anslutningar: Usb, lan, mini usb (för strömadapter).
Stöd för diskformat: Fat32 och nfts.
Protokoll: Webdav och Bonjour.
Kompatibilitet: Windows (Vista eller nyare), MacOS, IOS.
Storlek: 9,7 x 7,1 x 2 cm.
Vikt: Cirka 220 g.
Pris: 1 000 kronor.

Plus: Superenkel setup. Liten och smidig. Stödjer Bonjour och Webdav.
Minus: Ganska dyr. Inte helt stabil Iphone-app.
Betyg:  (8 av 10)