Tidigare i veckan rapporterade flera bloggar att den senaste testversionen av Windows 8.1 har en ny funktion som gör det möjligt att starta operativsystemet direkt till skrivbordet. I Windows 8 tvingas användarna att starta i det nya gränssnittet som tidigare kallades Metro.

Enligt källor som talat med teknikbloggen The Verge stämmer det att Microsoft nu backar från sin tidigare ställning och kommer att införa möjligheten att starta operativsystemet direkt i Skrivbordet.

windows 8 metro
Det nya gränssnittet i Windows 8 som tidigare kallades Metro har tagits emot med blandade känslor hos användarna.

Det finns sedan tidigare en rad verktygsprogram som utför samma sak, men stämmer de senaste uppgifterna tyder det på att Microsoft tagit åt sig av användarnas kritik.

Windows 8:s nya gränssnitt är främst anpassat för surfplattor och har fått utstå stor kritik av både användare och i media. Många användare upplever det som förvirrande att behöva växla mellan två helt olika gränssnitt i Windows 8.

Enligt The Verges källor kommer funktionen för att starta Windows i Skrivbordet att vara avslagen som standard, men användarna kan välja att slå på den i inställningarna. I övrigt kommer gränssnittet i Windows 8.1 enligt källorna att vara likadant som nu.