De flesta datortillverkare numera har en eller flera allt i ett-datorer i sortimentet, och nu är det dags även för Samsung att ta klivet från bärbart och in på skrivbordet. De har släppt ett par modeller tidigare, men det här är den första vi sett i Sverige.

Design
Deras dator 700A7D har en design som går helt i linje med lite enklare och mindre modeller ur företagets tv-sortiment. Den har en tavelramsliknande silverkant och metallglänsande fot som gör att den passar bra även i det lite mindre vardagsrummet.

Samsung 700A7D
Förutom datorn får du med en fjärrkontroll och trådlös mus och tangentbord. Musen är småtråkigt plastig, men tangentbordet riktigt bra.

I stället för vanliga skärmmenykontroller hittar du framtill en på- och av-knapp för datorn samt sådant som volymkontroll, öppning av dvd-spelaren samt aktivering av strömsparläge. Datorn tål att ses på även bakifrån, med en slät lätt välvd yta och inga synliga luckor och kontakter.

Funktioner
På sidan sitter två usb 3-portar, hörlur, mikrofon och sd-kortläsare. De övriga portarna, bland annat ett gäng usb 2-kontakter, hdmi in och ut och nätverksport, är lite bökiga att komma åt. De är placerade långt ner på baksidan och är riktade nedåt.

Här hittar vi också ingång för tv-antenn, och datorn är utrustad med en dvb-t-mottagare. Du får också med en fjärrkontroll till datorn. Däremot hittade vi inget mediacenterprogram i datorn, men detta är ett förhandsexemplar, så det kan hända att det är inkluderat vid leverans. Annars får du köpa till Windows Media Center eller valfri konkurrent. Det finns också bra gratisalternativ.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning