I ett försök att återuppliva sina tidigare försök med surfplattor släpper HP nu Slate 7 till ett pris av endast 1 490 kronor. Den nya surfplattan som kommer att börja skeppas om cirka en månad kan förhandsbeställas på HPs webbplats redan nu.

hp slate 7

Slate 7 har en bildskärm på sju tum med upplösningen 1 024 x 600 pixlar. Surfplattan drivs med en dubbelkärnig Arm Cortex A9-processor på 1,6 gigahertz. Arbetsminnet är en gigabyte och lagringsutrymmet åtta gigabyte, men kan utökas med ett microsd-kort.

Det finns två kameror, en tre megapixel kamera på baksidan och en vga-kamera på framsidan. Operativsystemet är Android 4.1 Jelly Bean och vikten ligger på 368 gram. Surfplattan saknar dock stöd för 3g eller 4g-nätverk.

– För att möta det ökande intresset för surfplattor bland konsumenter och företag, kommer HP att erbjuda en rad format och utnyttja olika operativsystem. Vår nya Android HP Slate 7 gör intåg på konsumentmarknaden, medan vår banbrytande företagsanpassade HP Elitepad med Windows 8 är perfekt för företag och myndigheter. Båda levereras med den service och support som man kan förvänta sig av en HP-produkt, säger Staffan Sjöberg, produktchef för konsumentdatorer på HP i Sverige.