En mediaspelare till din tv baserad på Android känns klockren i teorin men av de vi tidigare har testat har ingen imponerat jättemycket. Därför var förväntningarna höga när vi packade upp nya modellen F13 från Tizzbird som på pappret ser väldigt spännande ut.

Design och konstruktion
Mediaspelaren är oroväckande lätt och väldigt plastig, så också den medföljande bleka fjärrkontrollen. Men med externt nätaggregat vet vi att prylar inte behöver väga någonting för att vara bra, det mesta sitter ju ändå i mjukvaran. Dessutom har Tizzbird F13 allt vi önskar oss i anslutningsväg och inbyggt stöd för wifi 802.11n.

Tizzbird F13

Digilive skickar även med ett spännande minitangentbord från Xtreamer med en liten musplatta på, och användandet blev betydligt smidigare när vi kopplade in detta. Framför allt i Andoidläget. Ett minus med minitangentbordet är att knapparna ligger på udda ställen och om du redan har någon form av trådlöst smidigt styrdon liggandes rekommenderar vi att du börjar med att använda detta.

System och appar
När vi startar upp Tizzbord F13 möts vi av en inställningsguide och efter fem minuter är vi igång med spelaren. Vi får välja mellan två olika ”skin” – Android eller Multimedia. Det sistnämnda ger dig ett gränssnitt som påminner om en traditionell mediaspelare medan Androidläget tar oss till en mer skrivbordsliknande startskärm.

Tizzbird F13

Google Play. Du kan utan problem ladda ned appar i Google Play med Tizzbird F13.

Ett antal appar och intressanta genvägar var redan tillagda i testmaskinen, exempelvis Netflix, Viaplay, SVT Play och TV4 Play. Dessa tjänster fungerade perfekt i spelaren, men framför allt play-tjänsterna, som körs i webbläsaren, kräver någon form av mus för att använda på ett smidigt sätt. Chansen att just dina tjänster som du vill prenumerera på dyker upp för Android känns större än att t ex LG eller Samsung ska plocka in dem i sitt eget smart-tv-gränssnitt som har betydligt mindre användarbas än Android som finns i mängder av smarta telefoner och surfplattor.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning