Microsoft meddelade nyligen att den kommande uppdateringen av Windows8 som döpts till Windows 8.1 kommer att levereras med IE11. Företaget är dock förteget kring huruvida den nya webbläsaren även kommer att bli tillgänglig för Windows 7.

– För tillfället kommer vi inte att avslöja vilka versioner av Windows som kommer att kunna köra IE11, meddelade en taleskvinna för Microsoft i måndags.

När Microsoft förra veckan avslöjade sina planer för Windows 8.1 gav företaget väldigt få detaljer kring nyheterna i IE11.

– IE11 är den enda webbläsare som är byggd för pekskärmar. Den kommer även att erbjuda bättre prestanda vad gäller pekskärmar, snabbare laddning av webbsidor och flera nya funktioner som vi tror du kommer att uppskatta, skrev Microsoft i ett blogginlägg förra veckan.

I tidigare versioner av IE har Microsoft aldrig begränsat en ny version till endast en version av Windows. Även IE10 som skeppades tillsammans med Windows 8 släpptes senare i en version för Windows 7.

Microsoft vill heller inte bekräfta om IE11 kommer att fungera för användare av Windows 8 som inte vill uppgradera till Windows 8.1.

Windows 8.1 kommer först att släppas i en testversion den 26 juni och den färdiga versionen förväntas bli klar senare i år. Uppdateringen kommer att vara gratis.

IDG News


Diskutera webbläsare på Eforum