Avermedia Live Gamer Portable
Live Gamer Portable är stor som en tjock smartphone, och väger lite drygt ett hekto. Förutom en stor rund knapp på ovansidan finns bara en kontroll, ett val mellan att spara till sd-kort eller skicka bildsignalen till en usb-ansluten pc.

Live Gamer Portable pluggas in mellan datorn och skärmen, eller mellan spelkonsolen och teven. Den tar ström vis usb-porten, så är den inte inpluggad i en pc där behöver du också en strömadapter, som tyvärr inte ingår.

Funktion
Sedan fångar dosan bilden och ljudet i farten när den passerar. Antingen stoppar du in ett sd-kort i själva dosan, eller så ansluter du via usb en annan dator med ett speciellt program installerat, och sparar inspelningen på den. Sd-kort ingår inte och du behöver ett sdhc-kort av klass 10 eller bättre, så du får räkna med en liten extra kostnad fördet.

I programmet som funkar i Windows Vista och senare versioner av Windows finns också möjligheten att strömma direkt till Internet, vilket också är populärt bland annat i spelkretsar.

Hantering

Den lilla dosan är extremt enkelt att använda. Installationsinstruktionerna är lite röriga, men en någorlunda begåvad användare ska inte ha några problem att komma igång, speciellt inte om man använder sd-korttsalternativet.

Tryck på knappen och inspelningen startar. Tryck igen för att stoppa. Kvaliteten på videon är hög och vi kan inte se några problem med videohack eller avsevärda komprimeringsartefakter. Filerna blir dock rätt stora.

Omdöme
För 1 600 kronor är det kanske inte en pryl för den som bara vill prova på att spela in lite spelvideo, då kan man börja med att testa något av de mer populära programmen för det som Fraps eller Bandicam. Men för den som vill spela in något annat än sin pc, eller gör det ofta nog för att vilja satsa lite pengar på det, är det här en av de allra mest smidiga lösningar vi sett.

Vi tycker dock att det är lite av en missad möjlighet att inte dosan har en inbyggd hårddisk. Det hade varit en briljant lösning. Men då hade ju givetvis priset gått upp.


Avermedia Live Gamer Portable C875

Tillverkare: Avermedia, www.avermedia.com
Produkttyp: Videoinspelning.
Anslutningar: Hdmi in, hdmi ut, audio in, audio ut, av in, mini usb.
Strömförsörjning: Via mini usb.
Lagring: Plats för sdhc Class 10 eller bättre (ingår inte).
Kompatibilitet vid pc-anslutning: Windows Vista/7/8.
Videoformat: Upp till 1 920 x 1080 med 30 fps eller 1 280 x 800 med 60 fps.
Kodning: H.264.
Storlek: 13,1 x 7 x 2,2 cm.
Vikt: 123 g.
Övrigt: Hdmi-kabel, usb-kabel, av-adapter.
Pris: 1 600 kronor.

Plus: Lättanvänd med sd-kort. Hög videokvalitet. Lätt koppla in.
Minus: Lite bökigare vid pc-anslutning.
Betyg (8 av 10)Diskutera datorhårdvara på Eforum