När Microsoft lanserade nya Xbox One på E3-mässan i förra veckan fick företaget stor kritik på grund av för många begränsningar. Bland annat kommer spelkonsolen kräva en konstant internetuppkoppling för att fungera och användarna kan inte ge bort sina gamla spel på ett smidigt sätt.

I går gick Microsoft ut med ett meddelande där företaget uppger att man lyssnat på kritiken och backar på flera punkter.

– Ni berättade för oss hur mycket ni uppskattar den flexibilitet ni har i dag vad gäller spel som levereras på skiva. Möjligheten att låna ut och sälja dina spel är mycket viktig för dig. Även möjligheten att kunna spela spel utan en internetkoppling, skriver Microsofts chef för interaktiv underhållning, Don Mattrick, i ett blogginlägg.

I det nya användaravtalet har saker och ting nu ändrats till det bättre.

xbox one

Inger krav på internetkoppling

Xbox One kommer inte längre kräva att du kopplar upp spelkonsolen minst en gång per dygn likt tidigare. Nu krävs det endast att du kopplar upp dig till internet första gången du installerar spelkonsolen, efter det kommer det aldrig mer att behövas.

Tack vare det kan du nu ta din Xbox One vart du vill utan att behöva vara orolig att den inte fungerar.

Spela och dela begagnade spel

Xbox One kommer att hantera spel på samma sätt som Xbox 360. Det kommer därför inte längre att finnas någon begränsning i hur du delar med dig av dina spel. Microsoft kommer dessutom inte att låsa några spel till vissa geografiska regioner.

På grund av denna ändring måste du dock alltid ha skivan för att visst spel när du vill spela det. Du kommer heller inte kunna dela med dig av spel som laddats ned över nätet.

Microsofts pudel gör att Xbox One kommer ett steg närmare Sonys konkurrent, Playstation 4, vad gäller användarvänlighet. Xbox One kommer dock fortfarande kosta 100 euro mer än Playstation 4 på grund av att spelkonsolen levereras med Kinect.

IDG News