Smart-teven UE55F8005 (eller UE55F8005STXXE för att vara exakt) från Samsung unyttjar det fysiska yttermåttet optimalt för största möjliga bild. Ramen kring bildytan är knappt en centimeter, och med det nya bordsstativet hamnar tv:n väldigt nära bänken den står på. Monterad på foten lutar tv:n lite svagt bakåt. Alla anslutningar baktill döljs bakom en plastlucka.

Funktioner
Samsung har finslipat det redan snygga gränssnittet för smart-tv ytterligare en nivå från förra årets Smart Hub och här finns många bra användbara appar som SpotifyNetflix och HBO Nordic. Dessutom kan du hyra film genom både Headweb och SF Anytime. Funktionen ”Rekommenderas” är smart då den föreslår kommande tv-program utifrån information på webben och baserat på vilket utbud du har tillgängligt. Röststyrningen fungerar ganska bra och det är smidigt att kunna prata in till exempel en webbadress.

Under installationen ombeds vi testa både röststyrning och att hantera tv:n med gester. Den förstnämnda funktionen fungerar ganska bra medan apparaten hade väldiga problem med att ens identifiera att vi vinkade med ena handen. Gester är helt enkelt ingenting vi tycker funkar bra i praktiken.

Gränssnitt
Däremot blir det pluspoäng för att tv:ns gränssnitt är väldigt snabbjobbat. Att surfa på tv:n fungerade också väldigt bra, sidor som Svt Play fungerade helt felfritt. Ingen annan tillverkare har lyckats göra sin tv lika social som Samsung. Du kan knyta ihop konton från Facebook, Twitter, Skype och Youtube till tv:n och sedan dela med dig av vad du tittar på samt dina flöden och favoriter.

Oavsett om du är entusiast eller nybörjare kommer du snabbt i gång med den här avancerade apparaten. Här finns massor av spännande funktioner att utforska, och den extra fjärrkontrollen med pekplatta är både snygg och lättanvänd.

Standardfjärren som medföljer är en väldigt enkel variant som inte alls känns så premium som en så här påkostad tv förtjänar. Knapparna sitter dock på rätt ställen och när du väl lär dig nyttja extrafjärren och/eller mobilappen kan du lägga den svarta plastfjärren åt sidan.

Samsungs mediaspelare är snygg och lättanvänd men tv:n hade problem med flera av videofilerna vi testade med, bland annat en mp4-film plockad direkt från en Gopro Hero-kamera, en fil alla andra apparater spelade upp direkt felfritt. Bilder visas snabbt och musikspelningen fungerade också bra med smidig kontroll och visning av omslag.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning