Under utvecklarkonferensen Build 2013 i går presenterade Microsofts vd, Steve Ballmer, upp nyheterna i Windows 8.1 som planeras att släppas senare i år. Företaget släppte i går även en förhandsversion för nedladdning.

Uppdateringen innehåller dock få överraskningar för dig som följt nyhetsbevakningen den senaste tiden. Windows 8.1 erbjuder användarna att lägga till en startknapp likt Windows 7 i det nedre vänstra hörnet, men den agerar endast som en genväg till det nya gränssnittet.

Windows 8.1 erbjuder även en rad nya funktioner för att skräddarsy både startskärmen och det nya gränssnittet. Många av nyheterna adresserar den kritik Windows 8 fått utstå från både användare och i media.

Vill du prova testversionen av Windows 8.1 bör du först läsa Microsofts supportdokument som beskriver kända problem och begränsningar.

Det går inte att avinstallera Windows 8.1 om du väl installerat det. Det går enligt Microsoft dock att återställa sin dator till fabriksinställningarna och Windows 8 utan att dina dokument påverkas. Vissa appar och program måste dock installeras igen.

IDG News