Den här veckan kommer de första smartphone-modellerna med Firefox OS att släppas i Spanien. I samband med lanseringen meddelade Mozillas teknikchef, Brendan Eich, att företaget även kommer att skapa en version av Firefox OS som är anpassad för surfplattor.

– Jag kommer inte att spekulera i när det kommer att ske, men vi är mycket aggressiva och du kommer att se saker och ting inom kort, uppgav Brendan Eich under en presskonferens i går.

Enligt honom var tanken med Firefox OS från början att bli ett operativsystem för surfplattor, men utvecklarnas respons gjorde att Mozilla valde att satsa på smartphones först.

firefox os surfplattor

– Vi tänkte att surfplattor skulle bli enklare för oss, men det största intresset kretsade kring smartphones, säger Brendan Eich.

Förra månaden visade Mozillas kontor i Taiwan upp en prototyp av en surfplatta som kör Firefox OS. Surfplattan var utvecklad tillsammans med Foxconn, en av världens största elektroniktillverkare.

Foxconn meddelade nyligen att företaget kommer att anställa mellan 2 000 och 3 000 ingenjörer som kommer att stödja utvecklingen av html5 och tjänster för Firefox OS.

IDG News