Sommaren är snart här! Planerar du att sätta dig i bilen och åka på en trevlig bilsemester i Sverige eller någon annanstans under ledigheten? Här är prylarna du måste ha med på resan!

Handsfree

Handsfree med trådlös laddning

Som bekant är det numera olagligt att hålla mobilen i handen när du kör. För att använda din telefon till exempel som gps behöver du därför montera den på något sätt så att du har full koll på vägen samtidigt. Den här hållaren håller inte bara din mobil säkert i rätt position, den har dessutom inbyggd qi-laddning för att du ska kunna ladda mobilen trådlöst under resans gång. Smart!

Hama Inductive Qi Car Charger
Pris
: 400 kronor hos Teknikmagasinet.


Powerbank bil

Powerbank till bilen...

Motorstopp mitt ute i ensligheten? Ajajaj. En sån här situation kan verka hopplös, men det finns faktiskt sätt att förbereda sig på. Med en riktigt kraftig powerbank kör du iväg igen lätt som en plätt utan att behöva någon hjälp från sympatiska medtrafikanter. Inte nog med det, den här powerbanken kan såklart även ladda batteriet på resten av dina prylar i andra nödsituationer.

Vooni Jumpstarter Powerbank
Pris
: 995 kronor hos Coolstuff.


Powerbank
M3 rekommenderar

... och allt annat

En road trip kan ta sin tid och under resan vill vi såklart ha obegränsad tillgång till alla våra prylar: Mobil, surfplatta, smartklocka, dator, handhållen spelkonsol och så vidare. Det finns såklart smidigare powerbank-modeller tt bära med sig än den vi nämner ovan. När vi testade powerbanks var en av de som imponerade mest på oss Linocell 5x, eftersom vi fick mycket batteri för pengarna.

Linocell 5X Dual Powerbank 13000 mAh
Pris
: 200 kronor hos Kjell och Company.


Mobilt bredband

Surfa på språng

Det är inte mycket roligt man kan göra utan internet. Med en mobil router och mobilt bredband kan du surfa överallt, förutsatt att din operatör har täckning såklart. Den här pyttelilla mobila bredbandsroutern från Zyxel kan tas med var som helst, har en batteritid på upp till åtta timmar och låter dig surfa upp till hela 300 Mbit/s. Den kan dessutom styras med mobilen via tillhörande app.

Zyxel WAH7608
Pris
: 899 kronor hos Clas Ohlson.

Läs också: Vi jämför operatörernas mobila bredband


Backkamera

Full koll på backandet

Svårt att få till parkeringen? Det kan vara riktigt trixigt att lirka in bilen på smala parkeringsplatser utan att stöta i pelare eller andra bilar i processen. Gör det lätt för dig med en backkamera! Den här varianten är trådlös för enkel installation och fungerar även i mörkret. Fäst helt enkelt kameran på bilens baksida och se bilden direkt i den medföljande displayen.

Prouser RVC 3610 Backkamera
Pris
: 1 190 kronor hos CDON.


Parkering

Glöm aldrig p-skivan igen!

En p-bot tar snabbt död på semesterkänslan. Med den här automatiska p-skivan behöver du aldrig mer oroa dig för onödiga parkeringsböter. Autoparktime känner av när du har parkerat och ställer in tiden automatiskt.

Auto Park Time 4
Pris: 549 kronor hos Smartasaker.


Dropstop

Tappa aldrig mer prylar mellan sätena

Vi har alla varit där: Mobilen, plånboken eller chipsen slinker ur handen och ner i skåran mellan sätena. Sedan följer en kamp för att försöka trixa fram den försvunna prylen. Nu behöver du aldrig mer ligga på alla fyra i bilen och försöka klämma in din arm i bilens alla skrymslen och vrår. Drop stop kläms fram i mellanrummet och hindrar dina ägodelar från ta vägen någonstans.

Drop Stop
Pris
: 199 kronor hos Coolstuff.


Ioniserare

Frisk luft i bilen

Lite exklusivare bilar från till exempel Tesla och Audi har inbyggd joniserare, vilket betyder att de neutraliserar och tar bort pollen och andra störande partiklar från luften i bilen. Om du inte åker omkring i en lyxbil men ändå vill ha fräsch luft går det superbra att köpa en joniserare i efterhand, till exempel den här som fästs i bilens cigarettuttag (och är betydligt billigare än en Model S).

Vadiv Car Air Purifier
Pris
: 13,99 euro (cirka 140 kronor) hos Amazon.de.


Handsfree

Båda händerna på ratten

Vill du kunna prata i telefon under färden? Om din bil inte har ett inbyggt multimediasystem kan du köpa en handsfree-enhet till din bil och på så sätt utan problem ta emot samtal utan att behöva hålla mobilen i handen. Den här modellen från Jabra fästs på solskyddet och kommer med smarta funktioner som röststyrning, brusreducering och möjlighet att vara ihopkopplad med två enheter samtidigt. Om din bil har lite halvtaskigt ljudsystem har Jabra Freeway även virtuellt surround för bättre uppspelning av musik.

Jabra Freeway
Pris
: 769 kronor hos Teknikmagasinet.


Värmekudde

Rumpvärme i alla bilar

Som bekant är sommar inte alltid en garanti för varmt och vackert väder. Efter en utflykt i 15 grader kan en varm bilstol vara räddningen. Värme i sätet är någonting många betalar tusentals extraslantar för att utrusta sin bil med. Strunta i att köpa en dyr ny bil och köp istället en sådan här skön, powerbank-driven sittdyna istället!

Vagaborn Värmekudde för Utomhusbruk (powerbank inkluderas ej)
Pris
: 395 kronor hos Coolstuff.