Sedan januari har Google tagit bort över 100 miljoner länkar som pekar till upphovsrättsskyddat material. Det är dubbelt så många länkar som togs bort under hela året i fjol.

Varje månad bearbetar Google 15 miljoner länkar som uppges peka till piratkopierat material. Uppgifterna kommer från Googles senaste rapport, Transparency Report, där företaget visar hur många länkar som raderas från söktjänsten varje halvår.

Trots det ökade antalet länkar som ras bort från Googles söktjänst ser det ut som om siffran är på väg att gå ned de senaste månaderna.

Den webbplats som fått flest länkar borttagna är Filestube med 5,8 miljoner raderade länkar följt av Torrentz.eu med 2,5 miljoner raderade länkar. Konstigt nog är Pirate Bay inte med bland de 20 största sajterna i Googles rapport.

Den organisation som gjort flest anmälningar till Google är skivbranschens branschorgan, RIAA, som anmält 26 miljoner länkar. Trots att Google agerat snabbt på anmälningarna anser RIAA att det inte går tillräckligt snabbt och har bett Google att svartlista hela domäner från söktjänsten.

– Varje dag ökar antalet piratlänkar och vi ser inget slut. Vi använder en hink i en ocean av piratkopierat material, säger Brad Buckles på RIAA.

Enligt Torrentfreak är Google emellertid nöjt med situationen som den är och ser ingen anledning att göra mer än företaget redan gör.

– Vi anser att det nuvarande systemet med anmälningar och efterföljande borttagningar erbjuder en bra balans mellan upphovsrättsorganisationerna och användarnas intressen, säger en talesperson för Google till Torrentfreak.