Mozillas Firefox har tappat över elva procent i andelar de senaste två månaderna, något som ger Googles Chrome chansen att ta andraplatsen bland de största webbläsarna. Det visar de senaste siffrorna från mätföretaget Net Application.

I slutet av juli hade Firefox en andel på 18,3 procent bland alla bordsdatorer, ned med 2,3 procentenheter på endast två månader. En minskning med cirka elva procent.

chrome firefox

Under samma period ökade Chrome med två procentenheter och hade i slutet av juli en andel på 17,8 procent, webbläsarens högsta notering sedan oktober förra året.

Klyftan på en halv procentenhet mellan de båda webbläsarna är den minsta sedan i maj förra året då Chrome var nära att gå om Firefox och ta andraplatsen efter Microsofts IE. IE var i slutet av juli fortfarande dominerande med en andel på 56,6 procent.

Fortsätter trenden för Firefox och Chrome kommer Googles webbläsare att inta andraplatsen redan denna månad. Räknas emellertid mobila webbläsare in i kalkylen har Chrome redan intagit andraplatsen från Firefox.

IDG News