Sedan Intel släppte fjärde generationens Core-processorer med kodnamnet Haswell i början av sommaren har vi dels kikat på processorn för stationärt bruk, dels testat ett par ultratunna bärbara med Haswell-processorer främst byggda för låg strömförbrukning. I bägge fallen har processorn sina fördelar, men det är framför allt i mobila sammanhang som den kommer till sin rätt.

Därför är det intressant att se vad en riktigt högpresterande bärbar PC med Haswell-processor klarar av. Ett par andra tillverkare har uppgraderat sina gamla modeller av gamer-bärbara från i våras, men Asus passar på och släpper en helt ny modell med namnet G750. Dessa kommer med lite olika extrabokstäver efter. Vår testmodell heter JX, och har förutom ny processor också ett av Nvidias nya mobila grafikkort, Geforce GTX 770M med tre gigabyte inbyggt minne. En ännu mer kraftfull modell kallad G750JH kommer senare i höst, då med snäppet vassare grafikkort.

Asus G750JX
Asus G750JX har ett högklassigt tangentbord och en behaglig lutning på arbetsytan så att du inte tröttar ut händer och handleder i första taget.