I förra veckan meddelade Asus styrelseordförande, Jonney Shih, att satsningen på surfplattor med Windows RT inte lyckats speciellt bra, och företaget backar från plattformen.

Nu har Asus vd, Jerry Shen, bekräftat de tidigare uppgifterna och meddelar till Wall Street Journal att företaget lägger ned sin satsning på surfplattor med Windows RT helt och hållet.

– Det är inte endast vår uppfattning, hela industrin är överens om att Windows RT är ett misslyckande, säger Jerry Shen till Wall Street Journal.

Asus nuvarande RT-platta, Vivotab RT, drivs med en Arm-processor som kör Windows RT kommer att läggas ned. Istället kommer företaget att satsa på surfplattor med Intel-processorer som kör Windows 8. Enligt Jerry Shen är det största skälet att den fulla versionen av Windows 8 kan köra vanliga Windowsprogram.

En rapport från IDC förra veckan uppger att surfplattor med Windows RT endast stod för 0,5 procent av alla surfplattor under årets andra kvartal. Det motsvarar cirka 200 000 skeppade enheter, samma antal som kvartalet innan.

Surfplattor med Windows 8 har dock lyckats bättre och stod under perioden för fyra procent av alla surfplattor enligt IDC.

IDG News