När Microsoft visade upp Windows 8.1 i juni avslöjades de flesta nyheterna i den kommande uppdateringen. En färsk testversion med byggnummer 9471 som läckt ut visar dock upp några nyheter som var okända fram tills nu.

Bland nyheterna märks en smal linje under Microsofts medföljande appar som Mail och Kalender. Längst till höger i linjen visas tre stycken prickar som indikerar att appen har flera alternativ som kan kommas åt genom att svepa med fingret alternativt klicka på musens högerknapp.

Det är en liten förändring, men en som gör det enklare för användarna att se när det finns fler tillval i en viss app. Det ger även ett mer homogent användargränssnitt tillsammans med Windows Phone som döljer extramenyer bakom tre prickar.

windows 8.1

En annan nyhet i Windows 8.1 är mer synlig och visar en stor pil till höger på skärmen i de appar som följer med operativsystemet. Pilen påminner användarna om att de kan svepa med fingret från höger till vänster för att komma åt menyn Charms, vilken erbjuder inställningar och sökningar.

windows 8.1 charms

Dessutom innehåller den läckta testversionen av Windows 8.1 nu en app som i den engelska versionen heter Help & Tips. Microsoft presenterade appen i juni men den följde inte med i den officiella testversionen av operativsystemet som blev tillgänglig för nedladdning vid tidpunkten.

Help & Tips innehåller olika tips på hur användaren kan navigera i Windows 8.1 och förklarar även hur exempelvis Skydrive och olika inställningar fungerar.

Enligt den ryska tekniksajten PCPro har det nu släppts ytterligare en testversion med byggnummer 9478 som uppges vara den färdiga så kallade rtm-versionen av Windows 8.1. Stämmer uppgifterna betyder det att operativsystemet snart kommer att skickas ut till utvecklare och datortillverkare.

Microsoft har inte uppgett något officiellt släppdatum för Windows 8.1 annat än att det kommer att ske någon gång i höst.