Turerna mellan Microsoft och Google och en Windows Phone-app för Youtube har nu pågått i flera månader. Google har tidigare blockerat Microsofts Youtube-app på grund av att den inte visar Googles annonser.

Google har dessutom inte visat något intresse att självt utveckla en officiell Youtube-app för Windows Phone. Microsoft har därmed tvingats utveckla en app på egen hand, ett dilemma som i slutändan värst drabbar användarna.

Tidigare i veckan meddelade Microsoft att företaget släppt en ny Youtube-app för Windows Phone som utvecklats av företaget. Det tog dock endast två dagar innan Google i går blockerade appen så att den inte längre fungerar.

Enligt en talesperson för Google valde företaget i går att än en gång blockera Youtube-appen på grund av att Microsoft inte uppfyller de riktlinjerna som ges till utvecklare.

– Microsoft har inte uppdaterat appen på ett sätt så att den erbjuder en komplett Youtube-upplevelse. Instället har företaget släppt en app som bryter mot våra utvecklaravtal, säger en talesperson för Google.

Google beslutade sig därför att blockera appen och uppger att alla utvecklare måste hålla sig till samma riktlinjer och avtal.

– Youtube är en av de mest nedladdade apparna på alla plattformar. Men Google har vägrat att samarbeta med oss och utveckla en app som erbjuder samma upplevelse som på andra plattformar, uppgav Microsoft i ett uttalande i maj.

Kort efter Microsofts uttalande i maj meddelade Google att företaget gräver ned stridsyxan och kommer att arbeta tillsammans med Microsoft för att utveckla en app som följer riktlinjerna. Ett samarbete som uppenbarligen inte fungerat.

Uppdaterat: Microsoft har nu kommenterat Googles senaste utspel i ett blogginlägg.

IDG News