Det börjar bli allt vanligare att man använder sin surfplatta till mycket mer än bara att kolla Facebook-flödet eller titta på SVT Play. Det finns i dag kraftfulla kontorsappar, och webbsidor som funkar som Office-konkurrenter. I princip kan du köra ordbehandlare och kalkylprogram även i en bättre smart telefon.

Det enda som står i vägen är gränssnittet. Då kan ett bra tangentbord som kör bluetooth vara mycket nyttigt. Även i andra sammanhang är ett bra trådlöse tangentbordvärt en hel del, till exempel till en htpc i vardagsrummet.

Logitech K760 Wireless Solar Keyboard

Konstruktion
Logitechs tangentbord K760 och är inte bara trådlöst utan också helt självförsörjande, du behöver aldrig plugga in kabel för att ladda batterierna. Någon sådan ingång finns inte ens. I stället sköts det med en rad solceller ovanför tangentbordet. Mer trådlöst än så här blir det inte.

Det gör dock att K760 blir ganska stort och kan upplevas som otympligt jämfört med konkurrenter som till exempel Microsoft Wedge Keyboard. I alla fall som kompanjon till en smartphone eller sju tums surfplatta. Men designen är slimmad, med lätt lutning bakåt för bekväm jobbställning, och skälva knappsatsen är av utmärkt kvalitet, med högre slaghöjd på knappar än vi är vana vid i slimmade tangentbord.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning