Ända sedan Windows 8 släpptes i oktober förra året har tillväxten för det nya operativsystemet gått långsammare än väntat. Till och med när Windows Vista släpptes 2007 hade det en starkare tillväxt jämfört med Windows 8 under de första nio månaderna.

Nu ser det ut som om det börjar ljusna för Windows 8 och tillväxten har börjat ta fart. Enligt mätföretaget Net Applications ökade Windows 8s marknadsandelar under augusti med 2,5 procentenheter, vilket är den största ökningen under en månad sedan operativsystemet släpptes för tio månader sedan.

windows 8 tillväxt vista

Operativsystemets totala marknadsandel är nu 8,4 procent världen över. Det betyder att tillväxten nu gått om Windows Vistas tillväxt under de första tio månaderna. Tio månader efter att Vista släpptes hade operativsystemet en andel på 7,3 procent av alla Windowsinstallationer.

Net Applications siffror bygger på mätningar av 40 000 webbplatser världen över och inkluderar även installationer av Windows 8.1.

Trots den ökade tillväxten för Windows 8 under de första tio månaderna är det långt efter Windows 7 under samma period. Tio månader efter det att Windows 7 släpptes hade det en marknadsandel på 17,3 procent, dubbelt så mycket som Windows 8.

IDG News