Har du följt ryktena den senaste tiden bjöd Apples nya Iphone-modeller inte på några större överraskningar. Till skillnad från tidigare lanserade Apple två nya modeller samtidigt, flaggskeppet Iphone 5S och den något billigare modellen, Iphone 5C.

Bortsett från fingertryckläsare, bättre prestanda och stöd för svenska 4g-nätverk är Iphone 5S mer eller mindre identisk med föregångaren Iphone 5. Nytt är att den finns i ytterligare en färg, champagne.

Iphone 5C kommer att bli något billigare och är mer eller mindre identisk med Iphone 5. Den stora nyheten är att den kommer att finnas i färgerna grönt, blått, gult, rött och vitt.

Iphone 5 utgår ur Apples sortiment och ersätts av Iphone 4s som företagets nya lågprisalternativ. Så här står sig specifikationer på de nya modellerna jämfört med Samsungs Galaxy S4, Nokias kommande Lumia 1020 och Sonys Xperia Z1.

De svenska priserna på de nya Iphone-modellerna är än så länge okänt. Iphone 5S kommer sannolikt att kosta lika mycket som Iphone 5 kostade vid lanseringen, 5 995 kronor, och Iphone 5C något lägre. Iphone 4S kostar nu 3 495 kronor.

jämörelse iphone 4s 4c
Klicka på bilden för en större version.