I krig och kärlek är alla medel tillåtna, inte minst när det handlar om att vinna marknadsandelar bland surfplattor. Microsoft gick i går ut med ett erbjudande bland amerikanska kunder där företaget erbjuder att köpa tillbaka deras Ipad.

microsoft köper ipad

I sitt erbjudande betalar Microsoft minst 200 dollar, motsvarande 1 300 kronor, för en begagnad Ipad 2, Ipad 3 eller Ipad 4. Det enda kravet är att pengarna används i Microsofts egna butiker, som exempelvis att köpa en ny Surface.

Surface RT är nu prissänkt i USA och kostar 349 dollar (2 280 kronor) och Surface Pro kostar 799 dollar (5 210 kronor). Amerikanska kunder kan därmed köpa en Surface RT för 149 dollar om de byter in sin Ipad.

Erbjudandet gäller endast i USA, Puerto Rico och Kanada fram till den 27 oktober.

I juli avslöjade Microsofts vd, Steve Ballmer, att företaget tillverkade långt fler Surface än vad företaget kunnat sälja. Något som ledde till att Microsoft tvingades göra en nedskrivning på 900 miljoner dollar under företagets fjärde kvartalsrapport som avslutades den 30 juni.

Nvidia bekräftade förra månaden att en ny version av Surface RT är i görningen och kommer antagligen att släppas innan årets slut.

Skulle du byta din Ipad mot en Surface RT?
Det är inte längre tillåtet att rösta.