Microsoft bekräftade i fredags att företaget släppt uppdaterade versioner av fyra säkerhetsuppdateringar som släpptes endast tre dagar tidigare. Bland problemen rapporterade användare att Windows bad dem installera uppdateringarna, trots att de redan var installerade.

Enligt säkerhetsexperter är de senaste buggarna en oroande trend vad gäller kvalitetsproblem i Microsofts uppdateringar. Microsoft har tidigare haft liknande problem i sina säkerhetsuppdateringar i april och augusti.

– Det här är oroande. Vi håller på att gå tillbaka till när användarna kallade Microsoft för en nödvändig pina i baken, säger Andrew Storms på säkerhetsföretaget Cloudpassage.

Enligt Microsoft har de drabbade buggfixarna uppdaterats och finns nu att ladda ned från Windows Update.

– Vi undersökte saken och upptäckte var problemet låg. Vi har släppt nya uppdateringar som tillrättalägga problemen, skriver Microsoft i ett blogginlägg.

Bland de uppdateringar som innehöll buggar nämner Microsoft fyra av totalt 13 säkerhetsuppdateringar. Uppdateringarna gäller Sharepoint Server, Office 2007, Office 2010, Office 2013 samt en som drabbade Excel 2003 och Excel 2007.

Ytterligare en uppdatering för Office 2013 som släpptes förra veckan ställde till problem för användare av Outlook 2013. Microsoft tog bort uppdateringen efter flera klagomål och uppmanade användarna att avinstallera uppdateringen.

IDG News