Wall Street Journal har tidigare rapporterat att Microsoft håller på att testa en mindre version av surfplattan Surface som populärt kallas Surface Mini. Den mindre modellen ska enligt uppgift ha en bildskärm på mellan sju och åtta tum. Microsoft har dock inte bekräftat uppgifterna.

Nu uppger Mary Jo Foley på Cnet att Microsoft har valt att hålla inne med ”Surface Mini” till någon gång nästa år. Enligt de källor hon talat med vill Microsoft få vissa saker på plats innan man släpper en mindre modell av surfplattan.

Bland annat vill Microsoft släppa Surface Mini samtidigt som en kommande version av Surface 2 med stöd för lte. Något som företaget redan bekräftat kommer att släppas senare.

Microsofts har valt att inte kommentera uppgifterna om en Surface Mini, men företagets vd, Steve Ballmer, uppgav nyligen att en majoritet av marknaden för surfplattor utgörs i dag av mindre enheter som fokuserar på underhållning.

Med tanke på att Microsoft nu är ensam aktör på surfplattor med Windows RT är chansen stor att företaget släpper en mindre version av Surface.

IDG News