Adobes säkerhetschef, Brad Arkin, meddelade i ett blogginlägg att Adobes nyligen utsattes för en sofistikerad hackarattack. Attacken ska ha lett till att information från 2,9 miljoner av företagets kunder har läckt ut.

Enligt Adobes undersökning har hackarna lyckats komma år användarnas inloggningsnamn den krypterade formen av användarnas lösenord, kreditkortsnummer och andra persondetaljer.

– I nuläget tror vi inte att angriparna har avlägsnat de krypterade kortuppgifterna från vårt system, skriver Brad Arkin.

I ett e-postmeddelande till IDG News uppger en taleskvinna för Adobe att attacker som genomfördes mellan den 11 och 17 september avlägsnades vissa kunders information från Adobes system.

Det är oklart om de tidigare attackerna genomfördes av samma förövare som det senaste angreppet.

Adobe håller just nu på att nollställa alla lösenord på de konton som drabbades av attacken. Företaget kommer även att kontakta alla som drabbats med mer detaljerad information.

Enligt Adobes Brad Arkin har angriparna även lyckats komma över källkoden till flera av företagets program. De produkter som nämnts hittills inkluderar Adobe Acrobat, Coldfusion och Coldfusion Builder.

– Baserat på nuvarande uppgifter är det okänt om de läckta källkoderna utgör någon fara för våra kunder, skriver Brad Arkin i ett separat blogginlägg.

Enligt säkerhetsföretaget Holden Security finns det stor risk för att angriparna utnyttjar källkoderna för att hitta svagheter som kan användas i attacker mot slutanvändare.

– Adobes produkter är installerade hos de flesta användare världen över och används även av många företag och myndigheter. Vi är osäkra på om källkoderna använts för attacker, men oroar oss för att hackare kan hitta säkerhetsfunktioner som kan kringgås, skriver Holden Security i ett blogginlägg.

Adobes taleskvinna uppger till IDG News att företaget inte kan bekräfta om även Adobe Reader har drabbats då utredningen kring attacken fortfarande pågår.

Holden Security uppger emellertid att man upptäckt 40 gigabyte av källkod på en hackerserver där det verkar som om källkoden till Adobe Reader även finns med.

IDG News