Microsofts marknadsföringschef för Surface, Jack Cowett, uppger till IDG News att företaget bestämde sig för att slopa förkortningen RT i de nya modellerna av Surface då många kunder blev förvirrade av namnvalet.

Den första modellen av Surface med Arm-processor gick under namnet Surface RT och den dyrare modellen Surface Pro. Uppföljaren som släpps i slutet av denna månad har kort och gott fått namnet Surface 2, och storebror har fått namnet Surface Pro 2.

– Vi tror att det existerande en viss förvirring när vi släppte Surface RT och Surface Pro förra året. Vi vill göra det enklare för kunderna, och det här är två olika produkter som riktar sig till två olika målgrupper, säger Jack Cowett.

Operativsystemet får dock behålla sitt namn och Surface 2 levereras med Windows RT 8.1. Surface 2 släpps i Sverige den 21 oktober. Microsoft har tidigare meddelat att den första leveransen redan är slutsåld och nytt leveransdatum är satt till 29 oktober för 32-gigabytemodellen och 15 december för modellen med 64 gigabyte.

IDG News