Microsoft släppte i fredags ett nytt verktyg för Windows 7 som ser till att operativsystemet inte uppdateras automatiskt till den kommande webbläsaren, IE11.

Verktyget som går under namnet IE11 Blocker Tool riktar sig främst till företag som vill att de anställda ska behålla en tidigare version av webbläsaren. Anledningen är att många företag först måste testa att nyare versioner av IE är kompatibelt med deras miljö.

Eftersom Windows 7 normalt uppgraderar till den senaste versionen av IE automatiskt, ger verktyget företagen en chans att förhindra det. Verktyget kan även användas av privatpersoner som inte vill stänga av automatiska uppdateringar, men vill behålla den nuvarande versionen av IE.

Microsoft har tidigare släppt liknande verktyg för IE7, IE8, IE9 och IE10. Verktygen brukar normalt släppas några veckor innan den skarpa versionen av webbläsare är klar, något som signalerar att IE11 för Windows 7 kommer att bli tillgänglig inom kort.

IE11 för Windows 8 kommer dock att släppas tidigare tillsammans med uppdateringen Windows 8.1. Enligt Microsoft kommer Windows 8.1 att finnas tillgängligt för nedladdning någon gång på torsdag denna vecka. Windows 8.1 är en gratis uppdatering för användare av Windows 8 och Windows RT.

IDG News