Så skyddar du din Facebook-sida
 

Det mesta av materialet på Pingis Hadenius Facebook-sida har legat öppet för vem som helst att kika på, även för personer som inte har haft henne som vän på Facebook. Hade materialet på profilen varit låst för andra än vänner hade det funnits större chanser att kunna ta reda på vem som hade stulit bilderna.
 

För att undvika att inlägg du gör och bilder du postar på Facebook kan ses av personer du inte känner så är det enklaste att se till att hålla så mycket information på din Facebook-sida som möjligt låst för obekanta. Så här gör du för för att hindra att personer du inte känner kan komma åt information om och bilder på dig på din Facebooksida.

1. Klicka först på det lilla kugghjulet uppe till höger på din Facebook-sida och välj sedan Sekretessinställningar.

2. Här kan du hitta inställningar för vilka som ska kunna se ditt innehåll, vilka som kan kontakta dig och vilka som kan söka efter dig. Förutom att välja om alla, vänner eller vänners vänner ska kunna se innehåll och kontakta dig går det även att skapa kontaktlistor som du kan välja bland.

Skydda dina bilder med vattenstämpel
 

Ett enkelt sätt att undvika att dina bilder hamnar i fel händer på internet är genom att se till att förse dem med en så kallad vattenstämpel. Förutom att märkningen i sig avskräcker från att stjäla bilderna så kan du på så vis också enklare bevisa att bilderna faktiskt är dina om det skulle bli en rättslig tvist av det hela. Ett bra program att använda för ändamålet är gratisverktyget My watermark. Programmet kan förse både enskilda bilder eller hela mappar med bilder med en vattenstämpel i form av en textsnutt som du väljer själv. Typsnitt, färg och placering på texten går också att ställa in.

Vid installationen av gratisprogrammet kommer det att försöka lura på dig att installera en rad olika systemoptimeringsverktyg. Genom att klicka på Skip under installationen så slipper dem.

www.myportablesoftware.com/mywatermark.aspx