Efter flera rapporter från användare som uppger att deras Surface RT drabbats av blåskärm bestämde sig Microsoft i fredags för att stoppa nedladdningarna av Windows 8.1 RT. Uppdateringen ska enligt uppgift göra vissa surfplattor oanvändbara efter uppdateringen.

I ett inlägg på Microsofts supportforum skriver företaget att man undersöker rapporter om problem med Windows RT 8.1 och har tillfälligt stoppat alla nedladdningar.

– Microsoft undersöker en situation som drabbar ett begränsat antal användare som uppdaterar sina Windows RT-enheter till Windows RT 8.1. På grund av det har vi tillfälligt stoppat nedladdningen av Windows RT 8.1, skriver Microsoft på sitt supportforum.

Enligt de rapporter som kommit in på olika forum har vissa användare mötts av en blåskärm när de försökt att uppdatera sina enheter till Windows RT 8.1. Felmeddelandet som visas uppger att din dator måste repareras då konfigurationsfilen saknas eller saknar nödvändig information. Något som gör att surfplattan blir oanvändbar.

Bloggen Kickthatcomputer har emellertid publicerat en guide som steg för steg visar hur du kan lösa problemet på egen hand om du fastnat. Den är ganska lång och komplicerad, men ska enligt många användare fungera.

Microsoft har inte uppgett när en buggfix för problemet förväntas släppas. I morgon tisdag kommer företaget att släppa Surface 2 som levereras med Windows RT 8.1.

IDG News