Microsoft har jobbat hårt med att få populära tjänster att skapa sina egna appar för Windows Phone. Bland de företag som har släppt eller kommer att släppa appar för plattformen finns nu Facebook, Instagram, Flipboard, Pandora och Tumblr.

Trots det saknas det fortfarande en hel del appar i Windows Phone Store och utbudet är inte i närheten av vad som erbjuds för exempelvis IOS och Android.

Nu verkar det som om Microsoft hittat på ett trick för att öka antalet appar på egen hand. Mary Jo Foley på Zdnet upptäckte nyligen att Microsoft skapat en ny kategori på Windows Phone Store med namnet Microsoft Webapps.

microsoft webbapps

Microsoft Webapps är en samling appar som ger användaren tillgång till populära nyhetssajter. I nuläget finns endast ett 40-tal amerikanska tidningar och nyhetssajter som Tmz, Billboard och Variety.

Problemet är att det inte är några riktiga appar, utan endast ett skal för de olika nyhetssajternas webbplats. Apparna erbjuder därför inte någon skillnad jämfört med att använda webbläsaren på de olika sajterna.

Enligt en talesperson för Microsoft är Webapps inte en ersättare för riktiga appar, istället hoppas företaget att nyhetssajterna bygger sina egna, riktiga, appar för Windows Phone.

– Microsoft Webapps är inte ersättare för riktiga appar. Vi hoppas att användandet av Webapps får nyhetssajterna att bygga sina egna appar, säger en talesperson för Microsoft till Zdnet.

Microsofts knep har dock inte uppskattats av alla företag. Vissa företag har begärt att Microsoft tar bort apparna för deras företag då Microsoft inte har bett dem om lov. Bland de företag som fått sina appar borttagna finns Atari, Cars.com och Southwest Airlines.

IDG News