Google Now i framkant

google now Android 4.4 Kitkat

Hur du kommer åt Google Now är olika beroende på telefon. På vissa modeller håller du ned hemknappen och på andra sveper du uppåt från nederkanten. För att göra det enklare och mer enhetligt kan du nu komma åt Google Now från hemskärmen genom att svepa med fingret åt höger. Du kan även starta Google Now genom att säga ”Ok Google” när du befinner dig på hemskärmen.

En annan nyhet är att Google Now kan utnyttja appar vid sökningar. Det betyder att du kan söka på olika filer som lagras av en speciell app. Det kräver dock att själva appen har anpassats för den nya funktionen.

Bättre prestanda på äldre telefoner

Har du inte den senaste telefonen med den grymmaste processorn eller massor med arbetsminne kommer Android 4.4 Kitkat att erbjuda bättre prestanda. Tack vare ett projekt som Google kallar Project Svelte kan Android 4.4 Kitkat köras på telefoner med så lite arbetsminne som 512 megabyte. Den nya versionen använder 16 procent mindre arbetsminne än Android Jelly Bean.

Android 4.4 Kitkat låter även mobiltelefontillverkare att stänga av vissa funktioner i operativsystemet så att det blir snabbare på telefoner med begränsad hårdvara.

Har du en äldre Androidtelefon är det dock upp till tillverkaren om de kommer att släppa Android 4.4 Kitkat för din modell.

Nyheter under huven

Går du till arbetet varje dag kan du använda den nya stegsensorn i Android 4.4 Kitkat som håller koll på hur många fotsteg du tar även när telefonen är låst.

Android 4.4 Kitkat stegsensor

Det finns även ny funktion för utvecklare som gör det möjligt att visa undertexter för olika typer av innehåll, exempelvis video.

Har du en skrivare som är kompatibel med Google Print går det nu att skicka dokument för utskrift direkt till skrivaren. Appar kan skriva ut vad som helst via trådlöst internet eller molnet, och det går även att ställa in pappersstorlek och välja vilka sidor som ska skrivas ut.

IDG News

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning