I augusti gick Microsoft ut och varnade användarna för att de borde uppgradera sina installationer av Windows XP. Anledningen är att supporten läggs ned i april nästa år, och det finns stora risker för att hackare kommer att utnyttja situationen då det inte längre släpps några säkerhetsuppdateringar efter det.

I fredags gick Microsoft än en gång ut med en varning och uppmanar användare av Windows XP att överväga en uppgradering.

– När supporten läggs ned kommer angripare att utnyttja situationen bland de som fortsätter att köra XP. Efter att de sista säkerhetsuppdateringarna släppts i april nästa år kommer angripare att dekonstruera dessa säkerhetsuppdateringar och identifiera svagheter, skriver Microsofts säkerhetschef, Tim Rains, i ett blogginlägg.

hoten mot windows xp

Han gick även längre och citerade statstik från Microsoft egna analyser kring vad som händer när supporten läggs ned.

– Vi har redan fått insyn i vad som händer när support läggs ned för XP-plattformen. Två efter att supporten lades ned för servicepack 2 för XP (SP2), var antalet infektioner från skadeprogram 66 procent högre jämfört med servicepack 3 (SP3), skriver Tim Rains.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning