Firefox har inte uppdaterats speciellt mycket vad gäller utseende och gränssnitt de senaste tre åren. Nu ska det bli ändring på det då Mozilla i går släppte en tidig testversion av Firefox som har det nya gränssnittet Australis.

– Australis är det kommande gränssnittet i Firefox. Det är inte riktigt klart än utan behöver fortfarande poleras lite, det är därför vi nu släpper det för nedladdning till allmänheten, säger Madhava Enros som jobbar med användargränssnitt på Mozilla.

Den senaste gången Mozilla uppdaterade gränssnittet i sin webbläsare var i och med Firefox 4 som släpptes i mars 2011. Företaget har nu arbetat med det nya Australis-gränssnittet sedan i maj förra året.

Enligt Madhava Enros är Australis ett försök att strömlinjeforma gränssnittet i Firefox och samtidigt skapa ett enhetligt utseende på alla plattformar, både på datorer och mobila enheter.

De flesta av nyheterna är ganska subtila, exempelvis har flikarna fått ett mer avrundad utseende och inaktiva flikar tonas ned.

Australis kommer att göra sin debut i Firefox 28 som släpps den 4 mars om allt går enligt planerna. Den senaste testversionen finns att ladda ned för Windows, Mac och Linux från Mozillas webbplats.

IDG News