Två saker slås vi omedelbart av: den nätta storleken trots att den klarar att skriva ut i A3 (den är inte mycket större än en vanlig multiskrivare för A4), och den fina fotokvaliteten som ger utskrifter med levande färger och mycket skarpa och fina detaljer.

I huvudsak är Expression PhotoXP-950 från Epson en multifunktionsenhet som ska användas främst för vardagsutskrifter, skanning och kopiering hemma eller i mindre kontor. Men den är också marknadens första multifunktionsskrivare med sex färger för utskrifter i A3-format. Den lite omständliga proceduren när du ska skriva ut i det större formatet gör att den mest lämpar sig för tillfälliga A3-utskrifter.

Epson Expression Photo XP-950
Epson Expression Photo XP-950 är bäst som fotoskrivare, med hög bildkvalitet och kantfria utskrifter. Men den har också bra egenskaper för kontorsjobb som automatisk duplex. Utskriftskvaliteten för text är inte optimal, men duger.

Baktill uppe på skrivaren finns ett fack för specialmedier eller större papper än A4. Du fäller upp luckan och drar upp stödet, men du kan inte mata A3-papperet än. Du måste först skicka jobbet till skrivaren och vänta tills skrivaren via displayen ger dig tillåtelse att sätta i det. Gör du det för tidigt drar skrivaren helt sonika ned papperet genom skrivaren och skickar ut det obearbetat. När du har matat den rätt trycker du på startsymbolen på pekpanelen, och är det ett foto du skriver ut så har du det i handen efter mellan tre och sju minuter, beroende på papperets eller bildens beskaffenhet.

De två främre pappersfacken rymmer 100 vanliga papper eller 20 fotopapper (det nedre) respektive 20 fotopapper (det övre). Du kan ladda båda facken samtidigt och smidigt växla mellan foton och dokumentutskrifter eller foton av olika storlek utan att behöva öppna kassetten för att byta papper. Utskriftsfacken är dolda innan du börjar, men när du väl har startat en utskrift surrar det till och utskriftsbrickan glider automatiskt ut på plats.

På tal om surra, så är maskinen rätt ljudlig av sig – utan att för den skull vara högljudd. Den knäpper och svirrar medan den jobbar. Lyckligtvis finns en inställning för tyst läge som dämpar ljudet betydligt utan att det tycks påverka utskriftshastigheten.

Epson Expression Photo XP-950
Sex färgpatroner har vi tidigare mest sett i dedikerade fotoskrivare. Det här är den första som även har multifuktion och ska fungera för vanligt kontorsjobb.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning