Paul Thurrott som driver bloggen Winsupersite rapporterade i går att Microsoft just nu håller på att arbeta med Windows 8.2, nästa stora uppdatering för Windows 8 som går under kodnamnet Threshold. Hans uppgifter kommer från källor som sägs vara insatta i situationen.

En av de stora nyheterna i Windows 8.2 kommer enligt Paul Thurrott att vara återkomsten av startmenyn. Windows 8 har fått utstå mycket kritik då många användare saknade startmenyn från Windows 7.

Förutom startmenyns återkomst finns det även planer på att kunna köra appar i det traditionella gränssnittet. Något som går redan i dag med hjälp av tredjepartsprogram likt Modernmix.

Microsoft har inte bekräftat uppgifterna, men tidigare rykten hävdar att Windows 8.2 inte kommer att släppas förrän i början av 2015. Det är heller inte säkert att den kommande uppdateringen kommer att få det versionsnumret.

Tidigare rapporter har även hävdat att Microsoft kommer att satsa på endast tre operativsystem i framtiden, två konsumentversioner och en företagsversion. Stämmer det kommer Windows RT antagligen att läggas ned och Microsoft satsar helt på Windows, Windows Phone och Windows Server.

IDG News