D-Link DCS-825L
Ett extra öga. DCS-825L är en rund liten glob med ett stort kamraöga framtill. "Antennen" på baksidan är i själva verket en termometer.

Oavsett hur gammalt ditt barn är finns det många anledningar och många tillfällen att hålla koll på det med både bild och ljud. Vanligast är förstås att övervaka ditt spädbarn på natten och för detta fungerar D-Links nya babymonitor DCS-825L utmärkt.

Installation
Att installera DCS-825L, eller Eyeon Baby som man också kallar den, är busenkelt. Du pluggar bara in den i ett vägguttag, laddar ned gratisappen till din smartphone eller surfplatta (Ios eller Android) och får sedan pedagogisk hjälp att slutföra installationen.

D-Link DCS-825L
Finjustera. Inställningsmöjligheterna är många för D-Link DCS825L.

Funktioner
Du kan sedan både se och höra ditt barn klart och tydligt i appen. Glädjande nog fungerar det utmärkt även i totalt mörker, med en förvånansvärt skarp och ljus bild även om det är helt svart i rummet där ditt barn sover.

När barnet rör sig eller låter får du varningar på skärmen. Exakt hur ljud- eller rörelsekänslig babymonitorn ska vara kan du enkelt ställa in via ett pedagogiskt gränssnitt i appen. Och eftersom DCS-825L även innehåller en termometer kan du även få varningar om det blir för varmt eller för kallt i barnets sovrum.

Allt detta fungerar utmärkt, vilket också funktionen som låter dig ta både stillbilder och videosnuttar med kameran gör. Men det finns tyvärr även funktioner som inte är lika klockrena.

D-Link DCS-825L
Varningar. Du får notiser om när barnet låter eller rör sig.

Ljudet
Att på distans kunna spela upp vaggvisor för barnet låter ju utmärkt på pappret, men känns inte lika klockrent i praktiken. Det låter inte särskilt bra och lär snarare väcka barnen än vagga dem till sömns.

Inte heller funktionen att tala till barnet genom den inbyggda högtalaren fungerar som man hade kunnat hoppas och har knappast den lugnande inverkan som är avsedd.

Omdöme
Några andra brister är att DCS-825L är stor och klumpig, att det är en irriterande fördröjning av både ljud och bild från kameran till appen och att den saknar fjärrzoom. Dessutom är den med sitt cirkapris på 1 200 kronor rejält dyr. Så även om DCS-825L är en funktionsrik och på många sätt användbar babymonitor når den inte hela vägen fram för att vara riktigt prisvärd.

D-Link Eyeon DCS-825L 
Tillverkare/kontakt: D-Link, www.dlink.se.
Uppkoppling: 802.11 b/g/n 2.4 GHz.
Anslutningar: Mikro usb för strömförsörjning.
Upplösning bild/video: Upp till 720 p (1280 x 720 bildpunkter).
Strömförsörjning: 5V Nätadapter eller USB-batteripack (medföljer ej).
Systemkrav: Trådlöst nätverk, Surfplatta/Smartphone med Ios 5, Android 4 eller nyare.
Storlek: 13,7 x 10,6 x 9,2 cm
Vikt: 140 g.
Övrigt: Plats för mikro sd-kort.
Cirkapris: 1 200 kronor.

Plus: Lättinstallerad. Många inställningsmöjligheter. Bra bild även i mörker. Termometer.
Minus: Stor och klumpig. Fördröjning av ljud och bild. Ingen fjärrzoom. Rrundgång vid tvåvägskommunikation. Dyr.
Betyg:  (7 av 10)

D-Link EyeOn DCS-825L

Bästa pris just nu: 2021 kr