Surfplattan Slate 10 HD är storasyskonet till HP Slate 7 som vi testade i höstas. Det är en surfplatta i mellanklass prismässigt, med en prislapp på precis under tre tusenlappar, och förutom inbyggt modem för mobilt bredband är inte hårdvaran speciellt imponerande. Konstruktionsmässigt är den välbyggd och bekväm att hålla i och dess plastbakstycke med sin mönstrade form och lätta metallglans ger den ett gediget intryck. 

Prestanda

Processorn är en dubbelkärnig Cortex A9 på systemkretsen Marvel PXA986, långt ifrån de Snapdragon och Tegra-plattformar som sitter i de bästa surfplattornma. Prestanda är ändå godkända. Vi kan strömmas högupplöst från Youtube och Netflix utan problem, och de flesta webbsidor, även med tungt bild- och html5-innehåll, visas utan problem, förutom att scrollning och zoomning hackar en aning. Det kan dock vara en god idé att ladda hem en processhanteringsapp, så att det är lätt att frigöra arbetsminne.

På tal om minne får man inte särskilt mycket sådant för att lagra filer på, bara 16 gigabyte inbyggd Flash. Så det blir till att utöka med extra genom att stoppa in sd-kort om man behöver det. Man får också med 25 GB online-lagring med Box och en medföljande app.

HP Slate 10 HD 3G
Slate 10 är inte tunnast eller lättast i klassen, men har en greppvänlig form och god kvalitet i materialvalen.

Bildskärm

Bildskärmen är inte mycket at hurra för, en ganska lågupplöst och inte så ljusstark sak som dock har ips-teknik och god färgåtergivning. Den funkar fint för att till exempel kolla på film, men vall man titta på högupplösta foton eller försöka läsa det finstilta på en webbsida eller ett dokument blir det snabbt irriterande pixligt.

Pekkontrollen i skärmen är lite småseg, men det är något den delar med de flesta lite långsammare surfplattor i samma prisklass.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning