Skatteverket har utfärdat en varning på sin webbplats kring ett bluffmejl som varit i omlopp sedan en tid tillbaka. I mejlet som uppges komma från Skatteverket uppges att mottagaren fått skatteåterbäring och uppmanas att klicka på en länk.

bluffmejl skatteverket
Exempel på hur bluffmejlet kan se ut. Klicka inte på någon länk och radera mejlet omedelbart.

– Om du har fått ett mejl som ser ut att komma från Skatteverket, men som du misstänker är ett falskt mejl ska du inte klicka på länkar i det. Du ska inte heller öppna bilagor och inte svara på meddelandet. Vår rekommendation är att du raderar mejlet, skriver Skatteverket på sin webbplats.

I en intervju med Aftonbladet uppger Skatteverkets verksamhetsutvecklare, Kay Kojer, att hundratusentals svenskar kan ha fått bluffmejlet.

– Folk har ringt in och varit oroliga. Men vi skulle aldrig skicka ut något sådant här. Det existerar inte att vi skulle göra det, säger Kay Kojer till Aftonbladet.

Har du klickat på en länk i ett mejl som ser ut att komma från Skatteverket bör du kontrollera att du inte smittats med en trojan eller annan skadlig kod. Det bästa sättet är att använda ett uppdaterat säkerhetsprogram och göra en sökning på hela datorn.