Vad bör du tänka på som konsument?

Resultaten från Backblaze visar tveklöst att Hitachis hårddiskar verkar erbjuda bäst livslängd och driftsäkerhet. Backblaze utsätter dock sina hårddiskar för långt mer stress än en vanlig hemmadator, och de flesta som använder exempelvis en Seagate-hårddisk kommer aldrig uppleva samma problem.

resultat hårddiskar

Backblaze uppger i sin rapport att företaget kommer sluta köpa Seagates hårddiskmodeller på två terabyte, men fortsätta med de större modellerna som visar upp bättre kvalitet. Man kommer även sluta med Western Digitals hårddiskar i storleken tre terabyte.

Anledningen till att Backblaze inte satsar enbart på Hitachi beror på kostnaden. Hitachis hårddiskar är visserligen generellt bättre, men de är även dyrare. Därför kommer företaget att sprida ut inköpen på olika modeller som passar bäst för dess specifika användande.

Även som konsument måste du därför balansera mellan pris och kvalitet. Är du en normalanvändare så tror inte Backblaze att du kommer uppleva några större problem, oavsett vilken av de tre tillverkarna du väljer.

Rapporten i sin helhet hittar du här.

IDG News

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning