Microsoft meddelade i går att företaget byter namn på molntjänsten Skydrive till Onedrive. Anledningen till namnbytet är att Microsoft förra året förlorade en varumärkestvist mot det brittiska tv-bolaget British Sky Broadcasting.

skydrive onedrive

– Att byta ett namn på en produkt som är så populär var inte lätt. Vi tror att det nya namnet, Onedrive, speglar värdet av det vi vill erbjuda samt representerar vår vision för framtiden, skriver Microsoft i ett blogginlägg.

I slutet av juli förra året meddelade Microsoft att man förlorade en varumärkestvist mot British Sky Broadcasting och gått med på en uppgörelse som involverar ett namnbyte på tjänsten inom en rimlig tidsperiod.

Nuvarande användare av Skydrive påverkas inte av namnbytet och behöver inte göra något. Namnbytet kommer att ske successivt över samtliga av Microsofts produkter som är länkade till molntjänsten.

Det är inte första gången Microsoft stött på problem vad gäller ett produktnamn. I mitten av 2012 tvingades företaget sluta använda benämningen Metro för det nya gränssnittet i Windows 8. Anledningen var att det tyska företaget Metro AG hotade med juridiska åtgärder om Microsoft fortsatte att använda namnet.

Microsoft tog förra veckan även över domännamnet onedrive.com.

IDG News