Lexbase innan den stängdes ned.

Sajten Lexbase som lanserades tidigare i veckan skapade snabbt stor kontrovers genom att sälja information om personer dömda i Tingsrätten. Bland annat namn, personnummer, brott, adress och domen i pdf-format gick att köpa på sajten.

Flera hackerattacker har även riktats mot sajten och säkerheten har visat sig vara bristfällig. Computer Sweden kunde under onsdagen avslöja att ett säkerhetshål gjort så att den som är inloggad kan med ett enkelt skript och utan att betala en krona ladda ner samtliga domar och bilagor i pdf-format i bulk.

Enligt Bahnhof, som är Lexbases internetleverantör, har hackerattackerna mot sajten ökat under onsdagen och därför väljer nu företaget att stänga ner sajten helt.

– Att säkerheten varit så låg att uppgifter kunnat spridas utanför Lexbase tjänst är förstås beklagligt, men är något Lexbase helt och hållet ansvarar för själva. Vi tillhandahåller uteslutande serverplats och uppkoppling till internet. Däremot kan vi inte acceptera rent brottsliga handlingar, som hackerangrepp inriktade på att fånga upp betalinformation. När våra kunders tjänster drabbar tredje part måste vi agera. Därför har vi valt att koppla bort Lexbase från nätet, säger Andreas Norman, styrelseordförande på Bahnhof i ett pressmeddelande.

De som registrerat sig som kunder hos Lexbase och har lämnat ifrån sig betalinformation, inloggningsdetaljer, med mera uppmanas att omgående ta kontakt med Lexbase och sin bank för vidare instruktioner.