1. Hur installerar jag

Öppna Google Play (Android), App Store (Iphone/Ipad) eller Microsoft Store (Windows) och sök efter TuneIn Radio. Läs mer om den och välj Installera när du är redo. När installationen är klar klickar du på Öppna.


Tunein

2. Vad är Premium…

Första gången du öppnar appen får du ett erbjudande om att prenumerera på betaltjänsten Tunein Premium. Den kostar 10 dollar per månad eller 100 dollar per år (cirka 90 respektive 900 kronor) och ger dig tillgång till ett antal sportkanaler och 600 reklamfria musikkanaler. Du erbjuds testa tjänsten gratis – om du inte vill göra det trycker du bara på krysset högst upp till höger.


3. … och Pro?

Gratisvarianten av Tunein innehåller reklam. Om du tycker att den är irriterande kan du i stället skaffa betalappen Tunein Radio Pro. Den kostar cirka 70 kronor och ger dig även en funktion för inspelning. Tunein Radio Pro finns för för Android och IOS men däremot inte för Windows).

Observera alltså att Pro (reklamfri app till en engångskostnad) och Premium (prenumerationstjänst) är två olika saker.Tunein

4. Vad finns för finesser?

Tunein har en smart funktion som förvandlar appen till en klockradio. Öppna bara den station du vill bli väckt av och klicka på menyknappen längst ned till höger. Välj Ställ alarm, ange tiden och tryck Spara.
I den här menyn kan du också välja Ställ sovtimer så att musiken ska stängas av efter en viss tid. Det finns också ett Billäge med extra tydliga ikoner.


5. Kan jag använda datorn?

Har du en dator finns det två sätt att lyssna på Tunein Radio. Du kan ladda hem en Windows 10-app via Microsoft Store, men du kan också nå den via webbläsaren. Surfa till www.tunein.com och sätt igång och lyssna på radio eller på en podd.